[Japonia] Dwa nowe typy hamburgerów

Jedna z sieci barów szybkiej obsługi, “Freshness Burger,” postanowiła odslonić nowy produkt a mianowicie, hamburger wegetariański. Zamiast kotleta mięsnego czy też z soi wystąpiły wielkie pieczarki, które, według Japończyków, są bogatę w witaminę B12 i błonnik. Oczywiście prócz pieczarki w hamburgerze znajda się rownież takie warzywa jak: sałata, plasterki pomidora, grillowana cebula, a to wszystko polane zostanie octem balsamicznym i wegańskim majonezem.

Drugim wynalazkiem kulinarnym pochwaliła się japońska sieć fastfood “Pizza little party.” Megaburgerpizza to połączenie klasycznej pizzy i hamburgera, które waży około 1.2 kilograma. Grillowane mięso wołowe ukryte jest między dwoma 27-centymetrowymi spodami do pizzy, dodatkowo, w środku bedzie można znaleźć klasyczne dodatki takie jak ketchup, cebula czy ser.

Komentarze z Facebooka

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uzupełnij Captchę: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Używamy wtyczki Akismet by walczyć ze spamem. Wysyłając komentarz, wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych. Dowiedz się więcej.