[Chiny] Top 10 makaronów chińskich

W trakcie pierwszego festiwalu kultury makaronu w Chinach opublikowano listę top 10 chińskich makaronów.

Wśród listy znalazły się miejsca dla makaronu na ostro z Wuhan, makaronu z Pekinu, siekanego makaronu z Shanxi, makaronu na parze z Henan Xiaoji, ramenu Lanzhou, Pian Er Chan z Hangzhou, makaronu Kunshan Aozano, makaronu z Zheijiang, pikantnego dandan z Syczuanu oraz makaronu na zimno Jilian Yanji.

Pomimo tego że w prowincji Shaanxi istnieje długa tradycja przygotowywania makaronu sławne dania z tego regionu, makaron z Saozi czy Biangbiang, nie znalazły miejsca na liście.

Tagi:  

Komentarze z Facebooka

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uzupełnij Captchę: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Używamy wtyczki Akismet by walczyć ze spamem. Wysyłając komentarz, wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych. Dowiedz się więcej.