[Japonia] Czekoladowy ryż, czyli nowy kulinarny trend wśród Japończyków

Osoby, które nie są przyzwyczajone do jedzenia tradycyjnej kuchni japońskiej z ledwością opierają się pokusie wylania sosu sojowego na biały ryż, choć jest on stosowany do wielu dań japońskich takich jak: sushi, sashimi czy tofu. Na całe szczęście firma Kiyoya postanowiła temu zaradzić! Jeżeli konsumentowi nie odpowiada delikatny smak ryżu, może zasięgnąć produktu zwanego „czekoladowym ryżem”. Nie jest to przeciętny ani prosty deser, gdyż Kiyoya z siedzibą w Nagasaki jest producentem miso, do którego składników w tym przypadku możemy zaliczyć czekoladę oraz orzeszki ziemne. Czekoladowy ryż zaleca się dodawać do chleba, makaronu i curry. Oryginalny produkt kosztuje 486 jenów.


Metoshi

Tagi:  

Komentarze z Facebooka

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uzupełnij Captchę: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Używamy wtyczki Akismet by walczyć ze spamem. Wysyłając komentarz, wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych. Dowiedz się więcej.